Днешното правителствено заседание е поредното, на което премиерът демонстрира как подпомага

...
Днешното правителствено заседание е поредното, на което премиерът демонстрира как подпомага
Коментари Харесай

Кабинетът продължава с предизборното раздаване на пари за общините

Днешното държавно съвещание е следващото, на което министър председателят показва как подпомага всички обитаеми места и " не разделяме кметовете на наши и ваши ". Кметовете на 10 обитаеми места, издигнати от разнообразни политически сили, бяха строени да благодарят персонално за отпуснатите средства за поправки и инфраструктурни планове.

Сред тях бе и ректорът на Русенския университет " Ангел Кънчев ", който получи 1 млн. лева за нов учебно-изследователски корпус. „ Със основаването на огромни съвременни лаборатории ще се даде нова опция дружно с бизнеса, с университетите от нашата страна и чужбина, да участваме в огромни планове и да способстваме за развиването на науката “, акцентира проф. Христо Белоев. Ректорът благодари на държавното управление и за нарастването на заплатите на преподавателите от висшето обучение. „ Това е една доста сериозна крачка и тласък към всички академични преподаватели “, разгласи професорът.

Общо 10,5 милиона лв. отпусна държавното управление на днешното си постоянно съвещание за поправки на улици, пътища, ВиК мрежи и читалища в 9 общини - Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе. Отделно община Панагюрище ще получи 2,5 млн. лв. за разчистване на речното корито на река " Луда Яна ".

Преди това ръководителят на асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев благодари на държавното управление за финансовата помощ, която получават за 11-а поредна година. Преди дни Държавен фонд „ Земеделие “ е превел над 71 милиона лв. по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата помощ е изплатена на близо 40 000 аграрни стопани.

Министърът на земеделието Десислава Танева осведоми, че от 15 март за първи път българин ще оглави Европейската браншова организация на тютюнопроизводители и преработватели в лицето на Цветан Филев. Той изясни, че с помощта на напъните на министър Танева Европейската комисия се е съгласила схемата за подкрепяне на тютюнопроизводителите да продължи и през идващите 2 години.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР